آمار بازدید سایت

بازدید امروز442
بازدید دیروز647
بازدید این هفته3893
بازدید این ماه12872
بازدید کل2809573

نخ ماهیگیری را چگونه و بر چه اساسی انتخاب کنیم

انتخاب نخ در ماهیگیری

بعضی از ماهیگیران اهمیت چندانی برای نخ انتخابی شان قائل نمیشوند در صورتی که اهمیتش هیچ از وسایل دیگرماهیگیری کمتر نیست.

نخ فاکتوری است مهم که در انتها در موفقیت یا عدم آن یعنی اینکه در پایان روز شما دست پر به خانه برگردید یا نه، نقشی اساسی دارد.

در کنار انتخاب صحیح چوب ، چرخ، ریسه و روش مناسب برای ماهی مورد نظر با توجه به مکانی که در آن قصد ماهیگیری دارید، ضخامت، رنگ،

نوع و توانایی تحمل کشش نخ نکاتی است که در این رابطه باید به آن توجه کنید .

خیلی از ماهیگیران تازه کار به غلط بر این عقیده هستند که ضخامت هر چه بیشتر نخ مساوی بهتر بودن آن است و به همین دلیل با نخهای خیلی

ضخیم ماهیگیری میکنند.

ضخامت نخ رابطه مستقیم با مقدار تحمل کشش بر حسب کیلو را دارد.از طرفی نخ باید آنقدر نازک انتخاب شود که ماهی مورد نظر توانایی دیدن آن را

نداشته و از طرفی به قدری ضخیم بوده که توانایی تحمل فشار وارده در پرتاب ریسه و کشش ماهی را بدون خطر پاره شدن داشته باشد.

طبیعتأ نخی که برای کپور یا اردک ماهی به کار میرود ضخیمتر از نخ برای گرفتن کولی یا لای ماهی است.

 نکته دیگر، انتخاب صحیح رنگ نخ با توجه به رنگ آب است.

برای گرفتن قزل آلا در آبی تمیز، نخ شفاف و گرفتن کپور در آبی گل آلود، نخ قهوه ای انتخاب صحیحی است زیرا ماهی به راحتی قادر به دیدن آن

نیست.برای لانسه کشی و استفاده از طعمه های مصنوعی در عوض دیده نشدن نخ توسط ماهی اهمیت چندانی ندارد بلکه دیده شدن آن توسط ماهیگیر مهم است.

به این منظور استفاده از نخ هایی به رنگ زرد یا سبز روشن جهت تشخیص بهتر طعمه مصنوعی بیشتر رایج است.

        

به همین خاطر میبایست برای انتخاب نخ مناسب با در نظر گرفتن نوع ماهی، روش ماهیگیری، چوب ماهیگیری و اکسیون آن و شرایط محل که شامل

شدت جریان آب ، رنگ آن و نوع بستر، سنگی یا شنی بودن آن و گیاهان آبزی موجود در آن است حد میانی یافت.

نخهای ماهیگیری متداول بطور کلی دو دسته، منوفیل و بافته هستند.

نخهای منوفیل یا تک رشته ای از جنس پلی آمید یا نایلون بوده و از اواخر سالهای 1930 در بازار است.

این نخ ها شفاف بوده، بهتر میتوان آن را گره زد، سطح آن سیقلی بوده و دارای خاصیت ارتجاعی بیشتری نسبت به نخ های بافته شده است.

دیگر مشخصه نخ، کمی یا زیادی خاصیت ارتجاعی با توجه به مورد کاربرد آن است.

ارتجاعی بودن این نوع نخ خاصیت مثبتی برای دفع ضربات ماهی بوده و تا حدی باعث جلوگیری از پاره شدن دهان ماهی توسط قلاب میشود.

از دیگر مشخصات نخ علاوه بر ضخامت آن به میلیمتر، قدرت تحمل کشش آن تا مرز پاره شدن است که با واحد کیلو گرم اندازه گیری میشود.

یکی از تفاوتهای نخ مرغوب با نخ های دیگر، قدرت تحمل کشش بیشتر آن نسبت به ضخامت آن است.

تفاوت دیگر در حالت باز شده نخ قابل دیدن است.

نخ مرغوب بعد از باز شدن حلقه حلقه نشده و در پرتاب ریسه باعث گره خوردن و گیر کردن آن به حلقه های چوب نمیشود و علاوه بر این به

ماهیگیرامکان تشخیص بهتر تماس ماهی با طعمه را میدهد.

نخ های تک رشته به ضخامت های مختلف از 0.05 میلیمتر با 0.3 کیلو تا 2.0 میلیمتر با 150 کیلو تحمل کشش در روش های مختلف ماهیگیری

به کار میروند.

نخ های بافته که از چند سال پیش یعنی 1995 در بازار است را از ده ها رشته الیاف نازک پلی آمید که به روشی نه چندان آسان به هم بافته میشوند،

تولید میکنند و به همین خاطر قیمت آن نیز چند برابر قیمت نخ های تک رشته است.

نخ های بافته به نسبت نخ های تک رشته قابلیت ارتجاعی چندانی ندارند.

به همین خاطر بیشتر برای گرفتن ماهی های مهاجم با طعمه های مصنوعی از آن استفاده میشود.

این نوع نخ تماس ماهی با طعمه را بهتر به چوب و دست ماهیگیر منتقل میکند.

از طرف دیگر نخ های بافته دارای قدرت تحمل کشش تا سه برابربیشتری نسبت به نخ های تک رشته ای با ضخامت مساوی بوده و نیز مقاومتشان در

برابر اشعه ماوراء بنفش بیشتر بوده و به همین خاطر عمر بیشتری نیز دارند.نخهای بافته ی مرغوب دارای بافت پر تری بوده و گرد بافته شده‌اند.

 انواع غیر مرغوب آن در برش عرضی بیضی شکل بوده، بافت پری نداشته، عمر کمی داشته و در پرتاب ریسه به سرعت گره میخورند.نخهای بافته

نسبت به تک رشته ها سطح زبر تری داشته و به همین دلیل میتوانند باعث ساییدگی شدید تر رینگ های چوب ماهیگیری شوند. بعضی از سازندگان

نخهای ماهیگیری نوع سومی نیز ساخته اند که ترکیبی از خواص هر دو نخ بالا را داراست و آن نخهای بافته شده با پوششی از نایلون است که هم

نازک بوده و هم تحمل کشش خوبی داشته و هم سطحی سیقلی دارد.تنها عیب آن قیمت بسیار زیاد آن است.

 لطفا دیدگاه خود را بیان فرمایید


بستن

آخرین مطالب انجمن


1391 - 1392 © تمامی حقـوق این سـایت متعلق به وب سایت تخصصی ماهیگیری ایران فیشینگ می باشد . (طراحی : فرید خسروی www.ZAMANISP.com )