امروز پنج شنبه, 03 فروردين 1396 - Thu 03 23 2017




آمار بازدید سایت

بازدید امروز482
بازدید دیروز637
بازدید این هفته2101
بازدید این ماه10907
بازدید کل644823

آشنایی با خانواده کپور ماهیان


خانواده کپور­ماهیان یکی از مهمترین خانواده‌­های ماهی­‌های آب شیرین است. این خانواده بزرگترین خانواده ماهی‌­ها بوده و شامل ۲۲۰ جنس و ۲۴۲۰ گونه استکپور­ماهیان بزرگترین خانواده آب شیرین هستند و در ناحیه مصبی و آب‌های لب شور نیز دیده می‌شوند البته بزرگترین خانواده در آبهای داخلی کشور سگ ماهیان می­باشد ازکپورماهی­‌های معروف ایران می‌توان انواع سس‌ماهی ازجمله سس‌ماهی‌کور،سیاه‌ ماهی،ماهی سفید ،کولمه وسیاه‌کولی را نامبرد.در دریای خزر 20گونه از خانواده کپور ماهیان وجود دارد مانند ماهی سفید، ماهی کولمه، ماش ماهی، سیم و... که مهمترین آن گونه کپور معمولی (Cyprinuscarpio)است که بومی دریای خزر و وحشی می‌باشد.کپور معمولی جز ماهیان گرمابی بوده و در مناطق نیمه گرم و گرمسیر که دارای حرارتی بین 20-15الی 35-40 درجه سانتی‌گراد باشد زیست می­کند

 

فصل صیدکپور ماهیان دردریای خزراز 20 مهرتا 15 فروردین است وبرحسب گونه،فراوانی صید آنهامتفاوت است بطورمثال آبان وآذرصیدماهی سفید،اردیبهشت وخردادماهی کولی ودربهمن واسفندماهی کولمه فراوان‌تراست.رژیم غذایی این ماهی همه چیز خوار می­باشد ازگیاهان آبزی مانند جلبک­ها ریز(فیتوپلانکتون­ها) وحتی گیاهان بن در آب و جانوران ریز آبزی مانندلاروحشرات،نرم تنان کفزی،شیرونومیدها،کوپه پودا،(زئوپلانکتون­ها)از نقاط ساحلی و بستر آب وسطوح مختلف آب به انتخاب خود تغذیه می‌کند کپور­معمولی درسال اول زندگی (بهاروتابستان) ازپلانكتونهای جانوری تغذیه مینمایندولی به تدریج به تغذیه جانوران کفزی میپردازد دراواخرسال دوم زندگی (پائیز) مقداری غذای گیاهی نیزمصرف می­نمایند. این ماهی ازغذای دستی شامل سبوسها،غلات وکنجاله ها نیزبه آسانی استقبال می­کند ماهی کپوربر خلاف ماهی قزل آلا که برای پیدا کردن و گرفتن طعمه از حس بینایی کمک می­گیرد برای دریافت طعمه متکی به حس بویایی می­باشد که سبیلک ­ها در این عمر دخیل می­باشند و کار چشایی را انجام می­دهند بطور کل ماهی کپور طعمه های بودار را دوست دارد و علاقه زیادی به طعمه هایی از قبیل کرم ـ نان ـ سیب زمینی دارد و ماهیگیران اگر از چنین طعمه هایی در قلابها استفاده کنند می­توانند موفق­تر و راحتر ماهی را به سمت قلاب بکشند وگفته می­شود کپور ماهیان غذاهای شیربن وماهیان سردآبی(قزل ­آلا)غذاهای ترش مزه را ترجیح می­دهد که این خود می­تواند به انتخاب طعمه برای ماهی کمک کند وماهیگران اگر در فصل بهار از بچه ماهی به عنوان طعمه ماهیگیری استفاده کنند جواب خوبی می­گیرند  ماهیگیران عزیز می دانند که کپور ماهیان را در دریاچه ها و آبگیرها وبیشتردرپایین دست رودخانه وقسمت میانی رود خانه­ ها دیده می­شوند و حتی می­توان در مردابها اقدام به صید کرد مکانهای ذکر شده برای صید این ماهی مناسب می­باشد 


ماهیگیران با توجه به موقعیت جغرافیایی و دسترسی به هر کدام از محیط­های گفته شده می­توانند محل مناسب ماهیگیری خود را انتخاب نمایند با توجه به اینکه اصولا کپور ماهیان به آبهای راکد و گرم علاقه زیادی دارند در چنین محیط­هایی فراوانتر وصید آنها نیز به مراتب آسانتر می­باشد بطور کلی ماهی­های صید شده در مناطق گرمسیری (جنوب کشور)از دیگر استانها بزرگتر می­باشد که این بخاطر شرایط اقلیم مناسب زیست این ماهی در این نوع مناطق می­باشدکپور ماهیان را می­تواندر فصلهای اردیبهشت تا شهریور ماه صید کرد زمان تخم ریزی در بهار و اوایل تابستان است ، تخم ریزی به صورت دسته جمعی و در سنین و اندازه های مختلف صورت می گیرد .که مسلما ماهیگیری در این زمان توصیه نمی­ گردد چون همان طور که می­دانید در این زمان گوشت ماهی کیفیت مناسب ندارد و از طرفی باعث لطمه خوردن به جمیعت این ماهی می­گردد جایگاه تخم ریزی طبیعی این ماهی ها در زمین های تازه به زیر آب رفته و پوشیده از بسترهای گیاهی است طغیان وگل آلودگی رودخانه ­ها خود عامل تحریک تخم ­ریزی این ماهی می­باشد در­ضمن در هرموقع از سال که این ماهی صید شود حتی بعد از فصل تخم ­ریزی مقداری تخم در شکم این ماهی دیده می­شود این ماهی در زمان تخم ­ریزی همه تخم­های خود را رها سازی نمیکند.درخانواده کپورماهیان سیاه ­ماهی و باربوس در زمان تخم ­ریزی داری تخم­های سمی می­باشد که مصرف تخم­هاباعث مسمومیت فرد می­گردد.



بستن


1391 - 1392 © تمامی حقـوق این سـایت متعلق به وب سایت تخصصی ماهیگیری ایران فیشینگ می باشد . (طراحی : فرید خسروی www.ZAMANISP.com )